feggaraki
feggaraki @feggaraki
Αθήνα,

Και όμως ναι, η ελιά γίνεται γλυκό του κουταλιού και μάλιστα πολύ νόστιμο. Την συνταγή μου την έδωσε η Μαρία απο την Στυλίδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν την έχω φτιάξει εγώ την συνταγή ακόμα, μόνο την έχω δοκιμάσει όταν είχα πάει στην Στυλίδα. Φτιάχνονται στο χωριό Ράχες Φθιώτιδας και μάλιστα σε βιοτεχνική παραγωγή, και έτσι διατίθενται ευρέως.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

240 Minutes
  1. 1 κιλό ελιές καλαμών ή μαύρες χωρίς άλμη
  2. 2 ποτήρια ζάχαρη
  3. 1 ποτήρι νερό
  4. 4 κουταλιές ασβέστη
  5. 10 φυλλαράκια βασιλικό
  6. 1 κ.σ. λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό όλο το βράδυ.

  2. 2

    Σε μια λεκάνη διαλύουμε τον ασβέστη με το νερό και βάζουμε μέσα τις ελιές για 2-3 ώρες. Ξεπλένουμε πολύ καλά

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και τις ελιές και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.

  5. 5

    Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βαζάκια που κλείνουν καλά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (17)

Athina
Athina @Athinaki
Καλησπέρα, ήθελα να σε ρωτήσω αν τις ελιές τις ξεκουκουτσιάζουμε και τις ξεπικρίζουμε όταν είναι φρέσκο αέρα, δηλαδή Νοέμβριο μήνα...

Από

feggaraki
feggaraki @feggaraki
στις
Αθήνα,