Γλυκό κουταλιού λεμόνι
Λεμονάκι μυρωδάτο, υπέροχο που θα σας μείνει αξέχαστο το αυθεντικό άρωμα του και η καταπληκτική γεύση του. Δοκιμάστε το. Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε ένα ρολάκι από το γλυκάκι σας πάνω σε παγωτό ή σε κάθε κομμάτι πανακότα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να δέσει καλά το σιρόπι, βράστε σε τελείως χαμηλή φωτιά, ανακατευοντας κάπου κάπου ελαφρά.Ευχαριστούμε την ΑNGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα - βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό λεμόνια βιολογικά
-
1 κιλό ζάχαρη
-
2 1/2 κούπες νερό
-
1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
-
1/4 της κούπας γλυκόζη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια, αφού τα πλύνουμε καλά και κόβουμε μικρά τα καπάκια τους.
-
2
Χαράζουμε κάθετα τις φλούδες του κάθε λεμονιού και τις αφαιρούμε προσεκτικά να μη σπάσουν.
-
3
Τις τυλίγουμε σε ρολάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
-
4
Τα βάζουμε σε λεκανίτσα με κρύο νερό και τα αφήνουμε μια μέρα και μια νύχτα να ξεπικρίσουν.
-
5
Μετά πετάμε το νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά,ώσπου να μαλακώσουν.
-
6
Βγάζουμε κατόπιν τις οδοντογλυφίδες και προσθέτουμε τη ζάχαρη,βράζοντας ώσπου να δέσει το σιρόπι μας.
-
7
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε έτσι 24 ώρες.
-
8
Την άλλη μέρα,αν δεν έχει δέσει το σιρόπι, ξαναβράζουμε. Αλλιώς βάζουμε στη φωτιά για λίγο, προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, μόλις πάρει μια βράση.
Σχόλια (70)