Γλυκό Κουταλιού Μήλο Φιρίκι
Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και τα φρούτα αυτής της εποχής αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε άφθονες ποσότητες....Ας το εκμεταλευτούμε λοιπόν!
Υλικά
-
1 κιλό μήλα φιρίκια
-
2 κιλά ζάχαρη
-
4 φλυτζάνια νερό
-
το χυμό ενός λεμονιού
-
2 ξύλα κανέλας
-
10 γαρύφαλλα
-
αμύγδαλα ασπρισμένα(προεραιτικά)
-
8 κουτ.σ γλυκόζη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη.
-
2
Μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα φιρίκια, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα αφήνουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι το γλυκό να «δέσει».
-
3
Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και γεμίζουμε το κενό που δημιουργήθηκε στα φιρίκια από την αφαίρεση των κουκουτσιών με τα αμύγδαλα.
-
4
Μεταφέρουμε το γλυκό σε καθαρά βάζα για φύλαξη.
Σχόλια (34)