κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό κουταλιού πεπόνι

Γλυκό κουταλιού πεπόνι

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
savefico
savefico @cook_8466292
,ΕΛΛΑΔΑ

Θα κρατήσουμε την καλοκαιρινή του γεύση και τα αρώματα, μέσα στα βάζα μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση (θέλει υ π ο μ ο ν ή, βεβαίως) μπορούμε με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια, να πάρουμε "μπαλάκια" από το πεπόνι μας. Ότι μείνει; Το χρησιμοποιούμε στην φρουτοσαλάτα μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κιλά πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  2. 3 φλ. ζάχαρη
  3. 1 φλ. νερό
  4. 1 βανίλια άρωμα
  5. 4-5 σταγόνες λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε το πεπόνι στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε την ζάχαρη.

  2. 2

    Το αφήνουμε έτσι για 4-5 ώρες.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την βανίλια και το λεμόνι.

  4. 4

    Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

κατερινα32
κατερινα32 @cook_8479378
Όταν λες 2 κιλά, εννοείς ακαθάριστο με τη φλούδα ή 2 κιλά χωρίς φλούδα;

Από

savefico
savefico @cook_8466292
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Μου αρέσει να μαγειρεύω και να δημιουργώ...
Δες περισσότερα