Γλυκό κουταλιού πεπόνι
Θα κρατήσουμε την καλοκαιρινή του γεύση και τα αρώματα, μέσα στα βάζα μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση (θέλει υ π ο μ ο ν ή, βεβαίως) μπορούμε με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια, να πάρουμε "μπαλάκια" από το πεπόνι μας. Ότι μείνει; Το χρησιμοποιούμε στην φρουτοσαλάτα μας.
Υλικά
-
2 κιλά πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
-
3 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. νερό
-
1 βανίλια άρωμα
-
4-5 σταγόνες λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το πεπόνι στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε την ζάχαρη.
-
2
Το αφήνουμε έτσι για 4-5 ώρες.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την βανίλια και το λεμόνι.
-
4
Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σχόλια (3)