Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Πεντανόστιμο και πολύ μυρωδάτο
Υλικά
-
8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
-
2 κιλά ζάχαρη
-
4 ποτήρια νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξύνω εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζω σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει εντελώς.
-
2
Τα βάζω στην φωτιά και όταν κοχλάσει το νερό τα βράζω για 30 min.
-
3
Τα βγάζω και αλλάζω το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.
-
4
Όταν πετάξω το τελευταίο νερό κόβω το κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 κομμάτια.
-
5
Βράζω την ζάχαρη με το νερό για 5 min και το ξαφρίζω. Έπειτα ρίχνω μέσα τα πορτοκάλια και βράζω για 30 min.
-
6
Τα αφήνω ως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σχόλια (15)
Γίνονται σκληρά ή μαλακά έτσι?
Και για να αποφύγει τον ασβέστη που έβαζαν κάποτε, αλλά να γίνουν τραγανά ξέρεις κανένα κόλπο?