κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό με φύλλο κρούστας και κομπόστα φρούτων

Γλυκό με φύλλο κρούστας και κομπόστα φρούτων

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Είναι μια εύκολη συνταγή και έχει ευχάριστη γεύση για όλες τις ώρες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Φύλλο κρούστας
  2. 1 κομπόστα ροδάκινου ή άλλου φρούτου μεγάλη
  3. σταφίδες
  4. κρυσταλική ζάχαρη
  5. Για τη σαντιγύ θέλουμε 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 70 γρ. άχνη.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σουρώνουμε με τα δάκτυλα φύλλα κρούστας ένα ένα και τα τοποθετούμε στο ταψί στη σειρά μέχρι να γεμίσει.

  2. 2

    Ανοίγουμε την κομπόστα και κόβουμε το φρούτο όλο σε κύβους.

  3. 3

    Βρέχουμε τα φύλλα με το σιρόπι της κομπόστας όχι όλο αλλά ίσα να βραχούν εν μέρει και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το κομμένο φρούτο. Απλώνουμε και μπόλικες σταφίδες.

  4. 4

    Ρίχνουμε κανέλα και ζάχαρη και στρώνουμε πάλι φύλλα κρούστας για να σκεπάσουμε τα υλικά, όπως κάναμε στην αρχή με τη βάση. Τώρα βρέχουμε καλά με το υπόλοιπο σιρόπι τα φύλλα, όσο πάρει.

  5. 5

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

  6. 6

    Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ρίχνουμε κανέλα και ζάχαρη και σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει. Αυτό το κάνουμε για να μη γίνει σκληρό το φύλλο.

  7. 7

    Φτιάχνουμε τη σαντιγύ, χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει και όταν το γλυκό κρυώσει απλώνουμε τη σαντιγύ σε όλη την επιφάνεια. Φυσικά μετά το βάζουμε στο ψυγείο.