giota23480
giota23480 @cook_8496243
,

Πολύ δροσερό γλυκό, και ιδιαίτερα χωνευτικό μετά από μεγάλο γεύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορώ να χρησιμοποιήσω παντεσπάνι αντί για φρυγανιές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1 πακέτο φρυγανιές σταρένιες
  2. ΣΙΡΟΠΙ
  3. 1 κούπα ζάχαρη
  4. 2 κούπες νερό
  5. 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας κατά προτίμηση πορτοκάλι.
  6. 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
  7. 1 και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  8. 10 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
  9. ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑΣ
  10. 3 ποτήρια νερό
  11. 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι (τύπου αμίτα)
  12. 1 ποτήρι ζάχαρη
  13. 5 κουταλιες σούπας corn flour

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι μου,βάζοντας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Βράζω για περίπου 7 λεπτά και επειτα το αφήνω λίγο να κρυώσει.

  2. 2

    Σε ενα μεσαίου μεγέθους πυρεξ στρώνω στον πάτο μια σειρα φρυγανιες.

  3. 3

    Έπειτα τις βρέχω με το σιρόπι που ετοίμασα.

  4. 4

    Ετοιμάζω την κρέμα αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

  5. 5

    Αφήνω και την κρέμα λίγο να κρυώσει και την προσθέτω πανω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές.

  6. 6

    Σε κατσαρόλα βάζω το νερό,το 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,τη ζάχαρη να λιώσουν.Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα, διαλύω το κορν φλάουρ στο δεύτερο ποτήρι χυμού και το προσθέτω στην κατσαρόλα μου να πήξει.Αφήνω και το γλάσο μου λίγο να κρυώσει και το προσθέτω πάνω από την κρέμα μου.Αφήνω το γλυκό μου στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Από

giota23480
giota23480 @cook_8496243
στις
,