Γλυκό με γιαούρτι και λεμόνι
Ένα πολύ ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν ξέρω αν του ταιριάζει, αλλά και με πορτοκάλι μπορεί να είναι καλό.
Υλικά
-
1 κιλό γιαούρτι πλήρες
-
Χυμός από 2-3 λεμόνια (εξαρτάται από το πόσο ξινό σας αρέσει)
-
Λιγο ξύσμα λεμονιού
-
1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου, αλεσμένα στο μούλτι
-
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
-
2
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε λίγο λίγο το χυμό από το λεμόνι για να το κάνουμε όσο ξινό μας αρέσει.
-
3
Προσθέτουμε το ξύσμα.
-
4
Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες να σφίξει καλά.
-
5
Το σερβίρουμε βάζοντας σε μπολάκια όσο από το γιαούρτι θέλουμε και γαρνίρουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Σχόλια (50)