κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό με γιαούρτι και λεμόνι
love to cook
love to cook @cook_8455618
santorini,

Ένα πολύ ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν ξέρω αν του ταιριάζει, αλλά και με πορτοκάλι μπορεί να είναι καλό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
6-7 άτομα
  1. 1 κιλό γιαούρτι πλήρες
  2. Χυμός από 2-3 λεμόνια (εξαρτάται από το πόσο ξινό σας αρέσει)
  3. Λιγο ξύσμα λεμονιού
  4. 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου, αλεσμένα στο μούλτι
  5. 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

  2. 2

    Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε λίγο λίγο το χυμό από το λεμόνι για να το κάνουμε όσο ξινό μας αρέσει.

  3. 3

    Προσθέτουμε το ξύσμα.

  4. 4

    Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες να σφίξει καλά.

  5. 5

    Το σερβίρουμε βάζοντας σε μπολάκια όσο από το γιαούρτι θέλουμε και γαρνίρουμε με το τριμμένο μπισκότο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (50)

zanice
zanice @cook_8453965
Είναι πολύ νόστιμο επιδόρπιο, μου το έχει μάθει η πεθερά μου...Με το πορτοκάλι δεν το έχω φάει αλλά τώρα που μου έδωσες την ιδέα θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!

Από

love to cook
love to cook @cook_8455618
στις
santorini,
είμαι η love to cook!!!!!! και κατά κόσμο με λένε Πόπη. είμαι 32 και μόνο 5,5 μήνες παντρμένη. Μένω Σαντορίνη και έχω μαζί με τους γονείς μου ένα μικρό ξενοδοχείο. Μου αρέσει η κουζίνα αλλά το καλοκαίρι δέν έχω και χρόνο να την χαρώ!!!! ακούω πολύ μουσική και λατρέυω την θάλασσα.Με το που βρήκα αυτό το site έφαγα κολλημα..... ελπίζω να περνάμε πάντα καλά σε αυτή την παρέα και ίσως γνωριστούμε και απο κοντά.
Δες περισσότερα