Γλυκό με πορτοκαλάδα και βύσσινο
Νοστιμότατο, γερμανικό γλυκό με πορτοκαλάδα. Πολύ εύκολο στην εκτέλεση!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε το βύσσινο σε σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά.
-
2
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
3
Προσθέτουμε τα αβγά ένα - ένα.
-
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, το μπέικιν, την πορτοκαλάδα.
-
5
Τέλος το αλεύρι σιγά - σιγά.
-
6
Στρώνουμε στο βαθύ ταψί του φούρνου λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη.
-
7
Πάνω στη ζύμη ρίχνουμε ομοιόμορφα το βύσσινο. Καλύτερα είναι να τα πιέσουμε λίγο με ένα κουταλάκι να εισχωρήσουν λίγο στη ζύμη. Όταν ψηθεί το γλυκό και φουσκώσει θα καλυφθούν σχεδόν. Να μην μείνουν στην επιφάνεια και ξηραθούν στο ψήσιμο.
-
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ως να ροδίσει.
-
9
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.
Σχόλια