christmast
christmast @christ_mast91

Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κρέμα σοκολάτας, σαβαγιάρ και πραλίνα αμυγδάλου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λικέρ της αρεσκείας σας, όπως κακάο ή καραμέλα, κονιάκ, ακόμα και baileys.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
15-20 άτομα
  1. 400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  2. 2 φακέλους στιγμής κρέμα σοκολάτας
  3. 1 φάκελο σαντιγύ στιγμής
  4. Για το σιρόπι
  5. 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  6. 1 φλιτζάνι νερό
  7. 6 κ.σ. κακάο
  8. 2 κ.σ. καφέ στιγμής
  9. λίγο λικέρ
  10. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  11. 2 κ.σ. νερό
  12. 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε την πραλίνα. Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.

  3. 3

    Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Βάζουμε το μείγμα στο μούλτι και το αλέθουμε σε χοντροκομμένα κομμάτια.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5' και όταν κρυώσει προσθέτουμε το λικέρ.

  6. 6

    Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι.

  7. 7

    Στρώνουμε σε ορθογώνιο πυρέξ τα μισά σαβαγιάρ.

  8. 8

    Χτυπάμε την κρέμα σοκολάτας και την στρώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.

  9. 9

    Προσθέτουμε τα 3/4 της πραλίνας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.

  10. 10

    Χτυπάμε τη σαντιγύ και την απλώνουμε στα σαβαγιάρ.

  11. 11

    Τελειώνουμε με ξύσμα κουβερτούρας και την υπόλοιπη πραλίνα αμυγδάλου και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει το γλυκό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Μα τι απίθανο γλυκό είναι αυτό!!!!!!!!!!Τα πηρουνάκια από όλη μου την οικογένεια!Ευχαριστούμε!

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα