Γλυκό με πραλίνα αμυγδάλου
Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με κρέμα σοκολάτας, σαβαγιάρ και πραλίνα αμυγδάλου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λικέρ της αρεσκείας σας, όπως κακάο ή καραμέλα, κονιάκ, ακόμα και baileys.
Υλικά
-
400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
-
2 φακέλους στιγμής κρέμα σοκολάτας
-
1 φάκελο σαντιγύ στιγμής
-
ξύσμα κουβερτούρας
-
Για το σιρόπι
-
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι νερό
-
6 κ.σ. κακάο
-
2 κ.σ. καφέ στιγμής
-
λίγο λικέρ
-
Για την πραλίνα αμυγδάλου
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
2 κ.σ. νερό
-
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε την πραλίνα. Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.
-
3
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Βάζουμε το μείγμα στο μούλτι και το αλέθουμε σε χοντροκομμένα κομμάτια.
-
5
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5' και όταν κρυώσει προσθέτουμε το λικέρ.
-
6
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι.
-
7
Στρώνουμε σε ορθογώνιο πυρέξ τα μισά σαβαγιάρ.
-
8
Χτυπάμε την κρέμα σοκολάτας και την στρώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
-
9
Προσθέτουμε τα 3/4 της πραλίνας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.
-
10
Χτυπάμε τη σαντιγύ και την απλώνουμε στα σαβαγιάρ.
-
11
Τελειώνουμε με ξύσμα κουβερτούρας και την υπόλοιπη πραλίνα αμυγδάλου και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει το γλυκό.
Σχόλια (2)