Γλυκό με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο
Διαφορετικό ψητό αφράτο γλυκό με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο
Λίγα μυστικά ακόμα
Ενώ η ζύμη είναι σφιχτή όταν ψηθεί είναι ένα γλυκό που μένει αφράτο για μέρες αρκεί να μην το ψήσετε παραπάνω ώρα. Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή να το στολίσετε και να κάνετε μια ωραία τούρτα.
Υλικά
-
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
-
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
-
220 γρ. ζάχαρη (αν θέλετε καστανή)
-
2 κάψουλες βανιλίνη
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
180 γρ. φυστικοβούτυρο
-
130 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή απλό με 2 κ.γ μπείκιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
-
2
Παράλληλα, λιώνουμε και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπά στον πάτο του μπολ) ή στα μικροκύμματα.
-
3
Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ με το σύρμα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να αποκτήσει ανοιχτό χρώμα. Προσθέτουμε στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο και το λιωμένο βούτυρο.
-
4
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ριχνουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μίγμα είναι σχετικά σφιχτό.
-
5
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160ο C.
-
6
Καλύπτουμε τη βάση και τα πλαινά μιας στρογγυλής φόρμας ή πυρέξ διαμέτρου 25 εκ. με λαδόκολλα. Απλώνουμε το μίγμα και ψήνουμε για 23 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί.
-
7
Μεταφέρουμε το γλυκό σε δίσκο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια