κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό ντοματάκι
ASTERI
ASTERI @cook_8449496
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα εδώ... http//1tee-vront.chi.sch.gr/bIBLIOellin.htm

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1300 γραμ. ντοματάκια
  2. 1300 γραμ. ζάχαρη
  3. 1 φλιτζάνι νερό
  4. 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  5. λίγη μαστίχα
  6. ανάλογα φουντούκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλέγουμε ντοματάκια μικρά χωρίς σπόρους κατάλληλα για γλυκό. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό (τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει επί 1 λεπτό), τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.

  2. 2

    Αραδιάζουμε τα ντοματάκια σε πιατέλα κατά σειρές και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη.

  3. 3

    Τα αφήνουμε να μείνουν έτσι επί 24 ώρες. Τότε μαζεύουμε το νερό, που άφησαν τα ντοματάκια και βρέχουμε μ' αυτό τη ζάχαρη.

  4. 4

    Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι νερό και βράζουμε επί 15 λεπτά. Μπήγουμε σε κάθε ντοματάκι ένα φουντούκι ξεφλουδισμένο και τα ρίχνουμε στο σιρόπι να βράσουν 2-3 λεπτά.

  5. 5

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να μείνει μέχρι την επομένη. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε να δέσει το γλυκό καλά. Ρίχνουμε και τη μαστίχα, αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε στα βάζα.

  6. 6

    Η ζάχαρη που θα πασπαλίσουμε τα ντοματάκια, δεν θα είναι από τα 1300 γραμ., που υπολογίζεται ξεχωριστά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
Τα φουντούκια μπορείτε να τα παραλείψετε :))

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα