Γλυκό Παξιμάδι
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτο το γλυκο το προτινω περισσοτερο για το καλοκαιρι γιατι ειναι δροσιστικο. Τρωγεται κρυο. Εγω το βαζω σε πυρεξ γιατι εκει με βολευει.Μπορούμε να φτιάξουμε σαντιγύ και να την προσθέσουμε πάνω από το γλυκό μας.Κανονικά έπρεπε να γράφω "φρυγανιές" και όχι "παξιμάδια", αλλά από εκεί που κατάγομαι όλα τα λέμε παξιμάδια. Οπότε και άφησα τη συνταγή όπως την ξέρω από τα παιδικά μου χρόνια.
Υλικά
-
1 συσκευασία παξιμάδια (φρυγανιές)
-
2,5 φλυτζανια ζάχαρη
-
4,5 φλυτζανια νερό
-
0.5 κουταλακι του γλυκου κανέλα
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
1 λιτρο γάλα φρεσκο
-
1 πακετο κάστερ πάουντερ
-
Ζάχαρη οσο γλυκια θελουμε.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνουμε την μια στρώση από τα παξιμάδια σε ενα πυρέξ.
-
2
Κατόπιν ζεσταίνουμε το νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, ώστε να γίνει ένα σιρόπι.
-
3
Με το μισό σιρόπι σιροπιάζουμε τα παξιμάδια που έχουμε βάλει στο πυρέξ.
-
4
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει.
-
5
Στρώνουμε την κρέμα επανω στα σιροπιασμένα παξιμάδια. Μετά βαζουμε και τα υπόλοιπα παξιμάδια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιροπι και το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυωσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)