κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό Παξιμάδι
ΜΑΡΕΛΙ
ΜΑΡΕΛΙ @cook_8450269

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτο το γλυκο το προτινω περισσοτερο για το καλοκαιρι γιατι ειναι δροσιστικο. Τρωγεται κρυο. Εγω το βαζω σε πυρεξ γιατι εκει με βολευει.Μπορούμε να φτιάξουμε σαντιγύ και να την προσθέσουμε πάνω από το γλυκό μας.Κανονικά έπρεπε να γράφω "φρυγανιές" και όχι "παξιμάδια", αλλά από εκεί που κατάγομαι όλα τα λέμε παξιμάδια. Οπότε και άφησα τη συνταγή όπως την ξέρω από τα παιδικά μου χρόνια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1 συσκευασία παξιμάδια (φρυγανιές)
  2. 2,5 φλυτζανια ζάχαρη
  3. 4,5 φλυτζανια νερό
  4. 0.5 κουταλακι του γλυκου κανέλα
  5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  6. 1 λιτρο γάλα φρεσκο
  7. 1 πακετο κάστερ πάουντερ
  8. Ζάχαρη οσο γλυκια θελουμε.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνουμε την μια στρώση από τα παξιμάδια σε ενα πυρέξ.

  2. 2

    Κατόπιν ζεσταίνουμε το νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, ώστε να γίνει ένα σιρόπι.

  3. 3

    Με το μισό σιρόπι σιροπιάζουμε τα παξιμάδια που έχουμε βάλει στο πυρέξ.

  4. 4

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει.

  5. 5

    Στρώνουμε την κρέμα επανω στα σιροπιασμένα παξιμάδια. Μετά βαζουμε και τα υπόλοιπα παξιμάδια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιροπι και το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυωσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Γινετε πολυ ωραιο με μπαγιατικο τσουρεκι φρυγανισμενο επισης.

Από

ΜΑΡΕΛΙ
ΜΑΡΕΛΙ @cook_8450269
στις