Γλυκό ψυγείου με βάση κορν-φλέικς
Ελαφρύ γλυκάκι που τρώγεται και ως πρωινό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε από πάνω να πασπαλίσετε με τριμμένα κορν-φλέικς (όπως κάνω εγώ) ή με ό,τι άλλο σας αρέσει (π.χ. τριμμένο μπισκότο, τριμμένη σοκολάτα). Το συγκεκριμένο γλυκό μπορεί να φτιαχτεί και με μπισκότα ( απλά αντικαταστήστε τα κορν-φλεικς της συνταγής με 2 πακέτα πτι-μπερ) και επίσης πάνω από τη κρέμα,μπορείτε να βάλετε ζελέ ή μαρμελάδα.
Υλικά
-
Για την βάση
-
150 γρ. βούτυρο της αρεσκείας σας
-
300-350 γρ. κορν-φλέικς της αρεσκείας σας (εγώ προτιμώ νιφάδες ολικής αλέσεως με φρούτα και ξηρούς καρπούς)
-
Για την κρέμα
-
250 γρ. βούτυρο της αρεσκείας σας
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ
-
410 γρ. νερό
-
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
6 κ.σ. κορν-φλάουερ
-
3 βανίλιες
-
ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα κορν-φλέικς στο multi μέχρι να γίνουν τρίμμα.
-
2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο (για την βάση) στο φούρνο μικροκυμάτων.
-
3
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα κορν-φλέικς, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό να ενωθούν.
-
4
Στην συνέχεια στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, το πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
-
5
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο (για την κρέμα) και ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά να λιώσει.
-
6
Μόλις αρχίσει να λιώνει, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το νερό, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το κορν-φλάουερ και το ξύσμα.
-
7
Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
8
Όταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, την αφήνουμε 2 λεπτά να σταθεί και βγάζουμε το ταψάκι με την βάση από το ψυγείο.
-
9
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην βάση και φροντίζουμε να πάει παντού και να καλυφθεί το κάτω μέρος.
-
10
Έπειτα το ξανατοποθετούμε στο ψυγείο, για να κρυώσει η κρέμα.
-
11
Μόλις η κρέμα κρυώσει, το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια