Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι
Δροσιστικό γλυκάκι για ζεστές μέρες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφήστε το γλυκό τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο.
Υλικά
-
500 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
-
1 φυτική σαντυγί(μεσαίο μέγεθος)
-
1 Ανθος Αραβοσίτου βανίλια στιγμής (αν το μίγμα μας βγεί αραιό)
-
1 ποτηράκι συσκευασίας μαρμελαδα bom mama κεράσι
-
1 κουτι σαβουαγιάρ
-
Για το σιρόπι
-
Βράστε 1 κούπα νερό, 4 κουταλιές ζάχαρη και 1 φλυτζανάκι λικερ γκραντ μαρνιέ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε το γιαούρτι για να σπάσει και κατόπιν προσθέστε την σαντυγί και χτυπήστε μεχρι να αφρατέψει.
-
2
Εαν το μίγμα σας είναι αραιό προσθέστε το άνθος αραβοσίτου στιγμής.
-
3
Προηγουμένως έχετε τοποθετήσει τα σαβουαγιάρ σε ένα μακρόστενο πυρέξ και τα έχετε περιχύσει με το σιρόπι που έχετε ήδη ετοιμάσει.
-
4
Ρίχνετε απο πανω την κρέμα και στο τέλος απλώνετε την μαρμελάδα κεράσι.
Σχόλια (2)