Γλυκό ψυγείου με κρέμες και μπισκότα
Εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου, με μπισκότα πτι μπερ και κρέμες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε στο μπωλ με το γάλα που θα βουτάτε τα μπισκότα να βραχούν, να προσθέσετε και λίγο κονιάκ για το άρωμα.
Υλικά
-
1 (ή 1,5) κουτί πτι μπερ (ανάλογα με το πόσο μεγάλο θέλετε να βγει)
-
1 κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
-
1.300 ml γάλα
-
ζάχαρη
-
κουβερτούρα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παρασκευάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την πρώτη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στο φακελάκι. Θα χρειαστούμε το περιεχόμενο από το φακελάκι γάλα και ζάχαρη. Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι φτιάχνουμε και την δεύτερη κρέμα. Σε ένα γυάλινο μπωλ ή σε ένα τσέρκι (ό,τι θέλετε), τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα πτι μπερ αφού τα βουτήξουμε ελάχιστα στο γάλα.
-
2
Απλώνουμε τη πρώτη κρέμα, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
-
3
Απλώνουμε την δεύτερη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 40-45 λεπτά περίπου..
-
4
Σπάμε από πάνω τα μπισκότα και ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ακόμα μέχρι να σφίξουν οι κρέμες. Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)