Γλυκό ψωμάκι με βερίκοκα
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με καθαρισμένα αμύγδαλα τα οποία τα βάζουμε στα μισά λεπτά ψησίματος.Εάν ροδοκοκκινήσει το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.Μπορούμε να το φάμε με μαρμελάδα αφού μπορούμε να το κόψουμε σάν ατομικό ψωμάκι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα βερύκοκα.
-
2
Σε μιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα. Στην μέση και ρίχνουμε την μαγιά διαλυμένη με λίγο απο το γάλα, το αλάτι, την ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, το αυγό και το υπόλοιπο γάλα και ζυμώνουμε.
-
3
Προτού δέσει καλά η ζύμη μας ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα βερύκοκα κομμένα και ζυμώνουμε μέχρι να μας δέσει το ζυμάρι.
-
4
Αφήνουμε την ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για μία ώρα περίπου.
-
5
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το ξαναζυμώνουμε σε λαδωμένη επιφάνεια για να μην κολλάει.
-
6
Δίνουμε σχήμα και αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά ακόμα. Μετά αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.
-
7
Το φουρνίζουμε στους 180°C - 200°C για 40 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια