κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό ψωμάκι με βερίκοκα

Γλυκό ψωμάκι με βερίκοκα

32 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
giotak1
giotak1 @cook_8462254
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με καθαρισμένα αμύγδαλα τα οποία τα βάζουμε στα μισά λεπτά ψησίματος.Εάν ροδοκοκκινήσει το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.Μπορούμε να το φάμε με μαρμελάδα αφού μπορούμε να το κόψουμε σάν ατομικό ψωμάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 220 ml. γάλα
  2. 100 γραμμάρια ζάχαρη
  3. 40 γραμμάρια βούτυρο
  4. 1 κύβο μαγιά
  5. 500 γραμμάρια αλεύρι
  6. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  7. 100 g. Βερύκοκα αποξηραμένα (ή όποια φρουτα προτιμάτε αποξηραμένα)
  8. Για την επικάλυψη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα βερύκοκα.

  2. 2

    Σε μιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα. Στην μέση και ρίχνουμε την μαγιά διαλυμένη με λίγο απο το γάλα, το αλάτι, την ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, το αυγό και το υπόλοιπο γάλα και ζυμώνουμε.

  3. 3

    Προτού δέσει καλά η ζύμη μας ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα βερύκοκα κομμένα και ζυμώνουμε μέχρι να μας δέσει το ζυμάρι.

  4. 4

    Αφήνουμε την ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για μία ώρα περίπου.

  5. 5

    Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το ξαναζυμώνουμε σε λαδωμένη επιφάνεια για να μην κολλάει.

  6. 6

    Δίνουμε σχήμα και αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά ακόμα. Μετά αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.

  7. 7

    Το φουρνίζουμε στους 180°C - 200°C για 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

giotak1
giotak1 @cook_8462254
στις
,
Ειμαι Θεσσαλονικιά απο την Σταυρουπολη,παντρεμένη στην Αθηνα με ενα κοριτσάκι..... την Εφουλα μου.Ειμαι πολύ ευαισθητη,συμπονετική,χαμηλών τόνων,αλλα και λίγο νευρική οταν ειμαι πολυ κουρασμένη.Είμαι Παοκ και Υδροχόος.Αν ειχα περισσοτερο χρονο θα μαγειρευα πολλα πραγματα γιατι μου αρεσει να δινω ευχαριστηση σε αγαπημενα μου προσωπα.Ειμαι πολυ γλυκατζού και μαρεσει!!!!!
Δες περισσότερα