thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Είναι ένα ψωμάκι με τρεις υπέροχες γεύσεις.  Κατάλληλο για τον πρωινό και απογευματινό καφέ μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβαλα και το ασπράδι από το αυγό και πρόσθεσα και μια κουταλιά αλεύρι ακόμα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 ψωμάκι
  1. 700 γρ αλεύρι (350 γρ αλεύρι για όλες της χρήσης +350 γρ αλεύρι για τσουρέκι)
  2. 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
  3. 80 γραμμάρια ζάχαρη
  4. 2 κουταλιές γιαούρτι
  5. 180 γραμμάρια βουτύρο λιωμένο
  6. 1 φακελάκι μαγιά
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 1 φακελάκι βανίλια
  9. 1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το τέλος
  10. ΓΕΜΙΣΗ
  11. μαρμελάδα βερύκοκο ή μήλο ή όποια γεύση θέλετε
  12. σταφίδες (μπορείτε να προσθέσετε λίγο αμύγδαλο η καρύδι χοντροκομμένο καβουρδισμένο )

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με τn βανίλια σε πλαστικό δοχείο. Τη φρέσκια μαγιά την διαλύουμε στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριού. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα 2 αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη είναι ελαστική και δεν κολλάει πια στα χέρια μας Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει, με σακούλα σελοφάν απο τα τα τρόφιμα περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος, μακριά από κρύα ρεύματα αέρα.

  2. 2

    Όταν η ζύμη πια φουσκωσει την βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας και αλευρώνουμε λίγο τον παγκο να μην κολλήσει η ζύμη και το χωρίζουμε σε 18 -20 ίσα κομμάτια.Ανοίγουμε με το χέρι μας το κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο ίσο με το πιατάκι του καφέ από περίπου με 1 εκατ πάχος

  3. 3

    Βάζουμε μια κουταλία απο την γέμιση και στη συνέχεια, και κλείνουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια

  4. 4

    Απλώνουμε σε μια φόρμα λαδόκολα και βαζουμε τα μπαλάκια μας με τις τρείς διαφορέτικες γευσεις σκόρπιες ή το ένα δίπλα στο άλλο στη φόρμα μας,το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για κανά μισάωρο.

  5. 5

    Και τα αλείφουμε με το διαλυμένο μείγμα αβγού και του γάλακτος και το πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη ή με καρύδι τριμμένοκαι σε προθερμασμένο φούρνο το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά να ροδίσει

  6. 6

    Αφήστε να κρύωσει 5 λεπτά και μετά βγάλτε και βάλτε το σε μια σχάρα να κρύωσει και φάτε το

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

katerina78
katerina78 @Doukat1978
Αχ ,ρε Θωμαή τι μας κάνεις με τις όμορφες ζύμες σου,σε πειρασμό με βάζεις πάλι θα το δοκιμάσω σύντομα κι αυτό και το άλλο με το τυρί!!!

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio