Γλυκό σουβλάκι σύκου με βατόμουρα
Η εξέλιξη μιας παραδοσιακής συνταγής με προσθήκη βατόμουρου και βασιλικού ή μέντας! Μια χούφτα βατόμουρα που μάζεψα δίπλα στις τεράστιες συκιές (στην ευλογημένη γη της Ηλείας) αξιοποιήθηκαν τέλεια και με υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα! Δοκιμάστε το!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν βράσουν τα σύκα νωρίς και δεν έχει δέσει το σιρόπι κανένα πρόβλημα. Βγάζω τα σύκα με τρυπητή κουτάλα, συνεχίζω το βράσιμο του σιροπιού και τα ξαναβάζω μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι. Το χρώμα τους μπορεί να παραμείνει πράσινο με την προσθήκη γαλαζόπετρας, προσωπικά δεν το επικροτώ για λόγους υγείας.
Υλικά
-
1/2 κιλού σύκα άγουρα
-
1/2 κιλού ζάχαρη
-
χυμός 1/2 λεμονιού
-
1 χούφτα άγρια βατόμουρα
-
2 κλωνάρια φρέσκου βασιλικού ή μέντας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένω και χαράζω σε σχήμα μικρού σταυρού το σύκο από την απέναντι πλευρά του κοτσανιού.
-
2
Βράζω τα σύκα δέκα λεπτά και χύνω το νερό.
-
3
Τα βάζω με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω νερό να τα καλύψει.
-
4
Όταν μαλακώσουν είναι έτοιμα.
-
5
Ρίχνω το λεμόνι και σβήνω τη φωτιά.
-
6
Τα αφήνω ένα βράδυ να τραβήξουν το σιρόπι και ξαναβράζω την επόμενη το πρωί για 5 λεπτά.
-
7
Ζεστά τα τοποθετώ σε βάζο (να κλείνει ερμητικά) και προσθέτω τα βατόμουρα και τον βασιλικό ή την μέντα.
-
8
Ανακινώ προσεκτικά το βάζο να διασκορπιστούν τα βατόμουρα.
-
9
Το σιρόπι παίρνει το χρώμα και τη γεύση από τα βατόμουρα και τα μυρωδικά την απογειώνουν.
-
10
Μόλις κρυώσουν τα βάζω στο ψυγείο (τρώγονται κρύα).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια