κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό σταφύλι της μαμάς

Γλυκό σταφύλι της μαμάς

Μαγειρεύτηκε 23 φορές
maria24
maria24 @cook_8455946
,Ελλάδα

Αυτό το γλυκάκι σταφύλι το φτιάχνει η μανούλα μου και το "τσακίζω" σε μηδέν χρόνο! Eίναι το κάτι άλλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύει τέλεια το στραγγιστό γιαούρτι!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

39 Minutes
  1. 1 κιλό σταφύλια ( καθαρό βάρος)
  2. 500 γρ. ζάχαρη
  3. 150 γρ. νερό
  4. χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ρώγες.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά.

  3. 3

    Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού και κουνάμε σταδιακά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το γλυκό.

  4. 4

    Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα αμέσως από τη φωτιά (για να μην σουφρώσει).

  5. 5

    Σκεπάζουμε με μια πετσέτα

  6. 6

    Και ξαναβράζουμε το γλυκό την επόμενη μέρα μέχρι να δέσει.

  7. 7

    Προς το τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το γλυκό μας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (23)

Σχόλια (73)

Katerina Kalaitzis
Katerina Kalaitzis @kavala62
Όταν λες προς το τέλος τον χυμό του λεμονιού?Ποσο να βράσει με το σιρόπι?🤔

Από

maria24
maria24 @cook_8455946
στις
,Ελλάδα
θυμάμαι τον εαυτό μου να μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία..στα 15 άρχισα να το παίρνω πιο σοβαρά.αφού τρώγαμε μεσημεριανό,πάντα οι γονείς μου πήγαιναν να ξαπλώσουν.εγώ έμενα στην κουζίνα και μαγείρευα ότι μου κατέβαινε και τα τρώγαμε το βράδυ!ποτέ δε με μάλωσαν.ίσως γι αυτό ασχολούμαι τόσο με την μαγειρική από τότε.αυτό θέλω να πω στους νέους γονείςαφήστε τα παιδιά σας να παίρνουν πρρωτοβουλίες!
Δες περισσότερα