κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό Σταφύλι

Γλυκό Σταφύλι

Μαγειρεύτηκε 41 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανάλογα με τα γούστα σας και το σταφύλι σας, μπορείτε να βάλετε μέχρι και τη μισή ζάχαρη απ' όσο λέει η συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

329 Minutes
Περίπου 3 κιλά
  1. 2 κιλά σταφύλια
  2. 2 κιλά ζάχαρη
  3. 1 φλ. νερό
  4. χυμός 1 λεμονιού
  5. 100 γρ. αμύγδαλα κομμένα στα τέσσερα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε καλά τα σταφύλια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Βάλτε το σταφύλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε τη με μια υφασμάτινη πετσέτα και αφήστε τη έτσι για 24 ώρες.

  2. 2

    Την επόμενη μέρα ξαναβάλτε την κατσαρόλα να βράσει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να "δέσει" το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε το λεμόνι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα. Ο χυμός λεμονιού δρα ως αντισηπτικό και συντηρητικό, γιαυτό είναι απαράιτητος.

  3. 3

    Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλτε το σε γυάλινα βάζα αποστειρωμένα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (41)

Σχόλια (153)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Μολις τελειωσα ,με καστανη ζαχαρη, η αληθεια ειναι οτι βγηκε λιγο σκουρο ,αλλα αμα κρινω κ απο τις φωτο που εχουν ανεβασει κ αλλοι ...μαλλον μια χαρα μου βγηκε με την καστανη !

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα