κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό του κουταλιού αχλάδι με σοκολάτα
bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633

'Πάντρεμα' φρούτου και σοκολάτας....Υπέροχο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
  2. 750 γρ. ζάχαρη
  3. χυμός από 1 πορτοκάλι
  4. χυμός από 1 λεμόνι
  5. 250 γρ. σοκολάτα 70% κακάο ψιλοκομμένη
  6. 2 ξυλάκια κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και την κάνελα και τα τοποθετούμε στη φωτιά.

  2. 2

    Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει ξανά, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  3. 3

    Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για μία νύχτα να σταθεί.

  4. 4

    Την άλλη μέρα ξαναβάζουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά, καθαρίζουμε από τους αφρούς και βράζουμε για 30 λεπτά ακόμα.

  5. 5

    Ρίχνουμε σε καθαρό πιάτο μία σταγόνα για να δούμε αν έχει δέσει. Όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο,το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα τα οποία έχουμε βράσει με νερό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
προκλητικό! όταν λέμε αχλάδια να υποθέσω κοντούλες ?

Από

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
στις