Γλυκό του κουταλιού αχλάδι με σοκολάτα
'Πάντρεμα' φρούτου και σοκολάτας....Υπέροχο!
Υλικά
-
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
-
750 γρ. ζάχαρη
-
χυμός από 1 πορτοκάλι
-
χυμός από 1 λεμόνι
-
250 γρ. σοκολάτα 70% κακάο ψιλοκομμένη
-
2 ξυλάκια κανέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και την κάνελα και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
-
2
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει ξανά, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
3
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για μία νύχτα να σταθεί.
-
4
Την άλλη μέρα ξαναβάζουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά, καθαρίζουμε από τους αφρούς και βράζουμε για 30 λεπτά ακόμα.
-
5
Ρίχνουμε σε καθαρό πιάτο μία σταγόνα για να δούμε αν έχει δέσει. Όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο,το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα τα οποία έχουμε βράσει με νερό.
Σχόλια (11)