Γλυκό του κουταλιού καρότο
Λίγα μυστικά ακόμα
Δε θα βράσουμε πολύ το γλυκό, γιατί ζαχαρώνει εύκολα!
Υλικά
-
1 κιλό καρότα
-
1 κιλό ζάχαρη
-
0.5 ποτήρι γλυκόζη
-
2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι
-
2 βανίλιες
-
1 ποτηρι κανονικό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
-
2
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό ή αν θέλουμε, το ζουμί απο τα καρότα και τα βράζουμε για 5 λεπτά να μαραθεί λίγο το καρότο.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και την γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
-
4
Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό του λεμονιού.
Σχόλια (22)