Γλυκό του κουταλιού κάστανο
Η συνταγή είναι απο την συνονόματη μου, και πολύ καλή φίλη κα Αφροδίτη, απο το χωριό ΚΑΡΙΤΣΑ, Λάρισας!
Υλικά
-
1 1/2 κιλό κάστανα
-
1 1/2 κιλό ζάχαρη
-
λίγο αλάτι
-
4 ποτήρια του νερού νερό
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή καιλίγο παραπάνω
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε - χωρίς να λιώσουν.
-
2
Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
-
3
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.
-
4
Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
-
5
Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.
-
6
Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
-
7
Το βράζουμε μέχρι να δέσει.
-
8
Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.
Σχόλια (50)