κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκό του κουταλιού κάστανο
Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
Patra,

Η συνταγή είναι απο την συνονόματη μου, και πολύ καλή φίλη κα Αφροδίτη, απο το χωριό ΚΑΡΙΤΣΑ, Λάρισας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1 1/2 κιλό κάστανα
  2. 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  3. λίγο αλάτι
  4. 4 ποτήρια του νερού νερό
  5. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή καιλίγο παραπάνω

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε - χωρίς να λιώσουν.

  2. 2

    Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.

  3. 3

    Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.

  4. 4

    Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.

  5. 5

    Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.

  6. 6

    Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.

  7. 7

    Το βράζουμε μέχρι να δέσει.

  8. 8

    Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (50)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Φαίνεται πολύ καλή!Μοιάζουν με τα μαρόν γλασέ;Ευχαριστώ πολύ

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,