log
log @cook_8457712

Το φρούτο που τα κατάφερε να μείνει πιστό στην παράδοση. Ωριμάζει μονάχα το καλοκαίρι, οπότε δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια, παρά μόνο να το γευόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ κράτησα τα κουκούτσια και μαζί με μια ποσότητα σιροπιού (εγώ χρησιμοποίησα 5 κουτάλες της σούπας) και μισή ποσότητα λικέρ (2,5 κουτάλες της σούπας), τα έβαλα σε ένα μικρό κανατάκι για να έχω λικέρ κεράσι όποτε το χρειαστώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

83 Minutes
4 μεσαία βαζάκια
  1. 2 κιλά κεράσια
  2. 2 κιλά ζάχαρη
  3. 1 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψυχα
  4. χυμός από ένα λεμόνι
  5. αρμπαρόριζα (1 κλωνάρι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα κεράσια. Καλό θα ήταν να το κάνουμε μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό, για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα.

  2. 2

    Βάζουμε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης.

  3. 3

    Τα αφήνουμε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.

  4. 4

    Βάζουμε την κατσαρόλα στην υψηλότερη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα και την αρμπαρόριζα.

  5. 5

    Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δεν το ξαφρίζουμε, απλά ανακατεύουμε. Ο αφρός θα "πέσει" σε λίγο.

  6. 6

    Από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμο μετράμε 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

  7. 7

    Οταν περάσουν τα 7 λεπτά, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω στο μάτι.

  8. 8

    Οταν κρυώσει γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
Τόσο εύκολο είναι? Μ\'αρέσει πολύ όταν την κάνω θα σου βάλω πιρουνάκια. Να σε ρωτήσω κάτι αν δεν το βάλω σε αποστειρωμένα βαζάκια και το αφήσω σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο δεν κρατάει?

Από

log
log @cook_8457712
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα