Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
,Ελλάδα

Επειδή θεωρώ ότι δεν πρέπει να χάνουμε τις παραδόσεις μας, ένα από τα βασικά πράγματα που έμαθα από την μητέρα μου είναι να φτιάχνω γλυκά του κουταλιού. Το λεμόνι είναι χειμωνιάτικο και έτσι είναι η ιδανική εποχή για να εκτελέσω την παρακάτω συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να δούμε ότι έδεσε το γλυκό, βάζουμε μια σταγόνα σιρόπι στο νύχι μας και πρέπει να σταθεί χωρίς να τρέχει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 βάζα του ενός κιλού
  1. 2 κιλά λεμόνια χοντρά
  2. 1300 γρ. ζάχαρη
  3. 1 1/2 κ.σ. γλυκόζη
  4. Χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε.

  2. 2

    Ξύνουμε την κίτρινη φλούδα του καλά και στην συνέχεια χαράζουμε και αφαιρούμε την λευκή του σάρκα.

  3. 3

    Διπλώνουμε τα κομμάτια και τα στηρίζουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και στην συνέχεια χύνουμε το νερό. Αυτό το επαναλαμβάνουμε για 4 φορές. Ο λόγος είναι για να μην πικρίζουν. Την τελευταία φορά τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

  4. 4

    Μόλις βράσουν, τα αφήνουμε να στραγγίσουν όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα έτοιμάζουμε το σιρόπι.

  5. 5

    Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και ρίχνουμε την ζάχαρη, την γλυκόζη και τον χυμό λεμονιού. Όταν πάρει βράση το αφήνουμε μέχρι να αρχίζει να δένει το σιρόπι. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα και τα λεμόνια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να δούμε το γλυκό μας να έχει δεσει τελείως (να μην τρέχει σαν νερό από το κουτάλι). Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τις οδοντογυφίδες και στην συνέχεια το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο.

Αντιδράσεις

Από

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
στις
,Ελλάδα