Γλυκό του κουταλιού με βανίλιες και κουκουνάρι
Είναι συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου από τον Γαστρονόμο του Αυγούστου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο γλυκό, με ωραίο χρώμα. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνω, αυτή τη φορά σε διπλή αναλογία με βανίλιες από δικό μας δένδρο. Το κουκουνάρι του πηγαίνει πολύ. Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά
-
1000 γρ. βανίλιες, απύρηνες (καθαρό βάρος), κομμένες στα 4
-
800 γρ. ζάχαρη
-
50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις βανίλιες στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
-
2
Βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 βράδυ.
-
3
Στο διάστημα αυτό τα φρούτα θα βγάλουν τα υγρά τους και θα μαριναριστούν.
-
4
Την επομένη, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 - 25 λεπτά περίπου, έως ότου το σιρόπι δέσει (ελέγχουμε, βγάζοντας μια κουταλιά σε ένα στεγνό πιατάκι. Το φυσάμε για να κρυώσει γρήγορα και σέρνουμε πάνω το κουταλάκι • αν αφήνει δρόμο που δεν κλείνει αμέσως, το σιρόπι είναι έτοιμο).
-
5
Προσθέτουμε αμέσως και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
6
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω (προσοχήπρέπει τόσο το βάζο όσο και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά).
-
7
Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω.
-
8
Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν.
-
9
Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)