lia92
lia92 @cook_8482797

Είναι ένα γλυκό με πολύ ωραίο χρώμα και άρωμα. Με το γαρύφαλλο και την κανέλα θυμίζει Χριστούγεννα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ξέρουμε ότι έχει δέσει το σιρόπι αν όταν ρίξουμε μια σταγόνα σε κρύο πιάτο σχηματίσει μπαλίτσα και δεν διαλυθεί.Αν δούμε ότι αργεί πολύ να δέσει αφαιρούμε το ντοματίνι για να μην παραβράσει και βράζουμε το σιρόπι μόνο του.Αν το σιρόπι είναι πολύ αραιό θα μουχλιάσει σύντομα ενώ αν είναι πολύ πηχτό θα ζαχαρωσει. Αν μουχλιάσει βγάζουμε την μούχλα και μετά ξαναβράζουμε το σιρόπι να δέσει καλά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

518 Minutes
περίπου είκοσι ντοματίνια
  1. 250 γραμμάρια ντοματίνι "βελανίδι' (Εγω το πήρα συσκευασμένο από το σούπερ μάρκετ. Είναι πολύ μικρούλι και απ'το σχήμα του το λένε βελανίδι)
  2. 250 γραμμάρια ζάχαρη
  3. 3 καρφάκια γαρύφαλλο
  4. 1/3 ξυλάκι κανέλας
  5. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  6. 1/2 κάψουλα βανίλια
  7. χυμό από ένα λεμόνι και 1κ.γλ. χυμό λεμόνι ξεχωριστα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα ντοματίνια και κόβουμε το κοτσάνι τους.

  2. 2

    Τα βουτάμε για ένα λεπτό σε νερό που βράζει και μετά σε παγωμένο νερό για να τα ξεφλουδίσουμε (τα δικά μου ξεφλουδίστηκαν από μόνα τους μόλις τα έριξα στο κρύο νερό!).

  3. 3

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό απ'το μισό λεμόνι και νερό να τα σκεπάζει για δύο ώρες, έτσι δεν θα ζαχαρώσει το ντοματίνι.

  4. 4

    Το ξεπλένουμε στραγγίζουμε καλά και τρυπάμε απ' άκρη σ' άκρη με μία οδοντογλυφίδα. Τ

  5. 5

    Ο βάζουμε σε κατσαρολάκι με την ζάχαρη, το νερό, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και την βανίλια.

  6. 6

    Βραζουμε δέκα λεπτά ξαφρίζοντας και μετά σβήνουμε και το αφήνουμε να κάτσει 24 ώρες ώστε να βγάλει το ντοματίνι όλα τα υγρά του και μετά να το δέσουμε.

  7. 7

    Όταν περάσουν οι 24 ώρες ρίχνουμε το ένα κ.γλ. χυμο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

Αντιδράσεις

Από

lia92
lia92 @cook_8482797
στις