Γλυκό του κουταλιού τοματάκι σε σιρόπι τομάτας

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 μερίδες
  1. 600 γρ. τοματίνια σχετικά μεγάλα σε μέγεθος
  2. 350 γρ. ζάχαρη
  3. 3 κουτ. σούπας γλυκόζη
  4. 1 φασολάκια από φρέσκια βανίλια χαραγμένα και ανοιγμένα κατά μήκος
  5. 2 φύλλα αρμπαρόριζα
  6. 100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα και αποφλοιωμένα
  7. 4-5 σπόρους μπαχάρι
  8. 540 γρ. κέτσαπ
  9. 500 ml νερό
  10. 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χαράζουμε ελαφρά τα τοματίνια σταυρωτά στο κάτω μέρος τους.

  2. 2

    Σε ένα σκεύος βάζουμε νερό και το αφήνουμε να πάρει μία γερή βράση.

  3. 3

    Ρίχνουμε τα τοματίνια στο βραστό νερό για 2-3 λεπτά.

  4. 4

    Τα βγάζουμε από το βραστό νερό και το ρίχνουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό.

  5. 5

    Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.

  6. 6

    Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και την κέτσαπ Hellmann’s classic και προσθέτουμε τα μυρωδικά (βανίλια,αρμπαρόριζα, αμύγδαλα και το μπαχάρι) και το βάζουμε στη φωτιά για βράση μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά του και σφίξει.

  7. 7

    Όταν το σιρόπι φτάσει στη μέση σχεδόν ρίχνουμε τα τοματίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για 35-40΄ έως ότου δέσει το γλυκό. Εάν τα υγρά του σιροπιού είναι περισσότερα αφαιρέστε λίγο σιρόπι.

  8. 8

    Βάλτε το σε ένα άλλο σκεύος και δέστε το ξεχωριστά και συμπληρώστε το στο τέλος στο άλλο σκεύος με τα τοματίνια.

  9. 9

    Βγάλτε το γλυκό από το σκεύος αφήστε το να κρυώσει ήρεμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αποθηκεύστε σε αποστειρωμένο βάζο και συντηρήστε το μέσα στο ψυγείο σας.

  10. 10

    Το σερβίρουμε δροσερό πάντα και ταιριάζει με παγωτό γιαούρτι, βανίλια η καϊμάκι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Hellmanns
Hellmanns @cook_8501080
στις
,
Η μαγειρική στα καλύτερά της!
Δες περισσότερα