πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Ένα εξαιρετικό γλυκό κουταλιού, με έντονο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου)"Γλυκά κουταλιού σε ασημένιο δίσκο και... λικέρ", εκδόσεις προπομπός

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 100 gr. ροδοπέταλα από εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα
  2. 500 gr. ζάχαρη
  3. 200 ml νερό
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα.

  2. 2

    Ζυγίζουμε τα ροδοπέταλα και τα πλένουμε προσεκτικά ως εξήςτα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε, τα στραγγίζουμε.

  3. 3

    Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό (μετράμε 1 λεπτό από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει).

  4. 4

    Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 6 λεπτά.

  5. 5

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

  6. 6

    Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο και στεγνό βαζάκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (43)

roulaan
roulaan @cook_8450429
Τελειο γλυκο γεματοα αρωνα και γευση. Πανω σε σε παγωτο καιμακι ειναι...Ομως που βρισκουμε τα τριανταφυλλα?

Από

πατσιλινάκου
στις