Γλυκοπατάτες με καρότα στο φούρνο

46 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
Παρίσι, Γαλλία

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι γευστικότατες και ένα υπέροχο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή σολομό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
1 ταψί
  1. 6 γλυκοπατάτες μετρίου μεγέθους
  2. 2 μέτρια καρότα
  3. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 2 κ.σ. βούτυρο
  5. 1 κ.σ. θυμάρι
  6. 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
  7. 1 πορτοκάλι, το ξύσμα και το χυμό
  8. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Κόβουμε και τα καρότα σε χοντρά φετάκια.

  3. 3

    Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά σε μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τις πατάτες και τα καρότα, να τυλιχτούν καλά. 

  4. 4

    Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζουμε επάνω το βούτυρο σε κομματάκια.

  5. 5

    Ψήνουμε (στην αρχή σκεπασμένες για 15') επί 45' ή έως ότου ροδίσουν και μαλακώσουν καλά.

  6. 6

    Ενδιαμέσως ανακατεύουμε συχνά και ελέγχουμε τα υγρά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία