Γλυστρίδες έφαγες;
Ταπεινή και περιφρονιμενή αγριάδα, που φυτρώνει σε μπαξέδες. Κάτι μεταξύ σαλάτας και γρήγορου τουρσί για ουζοκαταστάσεις και μερακλήδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την πήρα από ένα καφενείο σε χωριό του Κιλκίς ,που μας την έβγαλαν για ουζομεζέ.Με αυτο τον τρόπο και όπως είναι ακόμα πολύ ζεστές τις κλείνουν σε βάζα και τις διατηρούν σαν τουρσί για το Χειμώνα που δεν υπάρχουν.Ταιριάζουν πολύ με ψαρικά και θαλασσινά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαζέυουμε τις γλυστρίδες από καθαρή περιοχή,που να μην λερώνουν ζώα και τις πλένουμε με άφθονο νερό.
-
2
Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια περίπου 8-10 εκ.
-
3
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βουτάμε τις γλυστρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά μόνο.
-
4
Τις στραγγίζουμε καλά να μην έχουν νερά.
-
5
Όπως είναι ζεστές τις ανακατεύουμε με το σκόρδο,το ξύδι και το ελαιόλαδο.Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.Και καλή όρεξη.
Σχόλια (20)