Γλώσσες με ελιές
Ιδανικό για όσες κάνουν δίαιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα στο περιοδικό Hello.
Υλικά
-
4 φιλέτα γλώσσας, καταψυγμένα
-
2 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
-
50 γραμμ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
-
1 ζωμό από κύβο λαχανικών
-
2 κουταλιές μαιντανό
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
λάδι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήστε τα φιλέτα να ξεπαγώσουν, πλύνετέ τα καλά, στείψτε τα, ελαφρά και προσεκτικά, ανάμεσα στις παλάμες σας και έπειτα σκουπίστε τα.
-
2
Ψιλοκόψτε το μαιντανό και κοπανίστε το σκόρδο.
-
3
Κόψτε τις ελιές σε ροδέλες.
-
4
Ζεστάνετε 3 κουταλιές λάδι (ή μια αν είστε σε δίαιτα) σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι
-
5
Προσθέστε το μισό μαιντανό, το σκόρδο και σοτάρετε ελάχιστα.
-
6
Ανακατέψτε και βάλτε τα φιλέτα στο τηγάνι, σοτάρετε ελάχιστα, χωρίς να τα γυρίσετε, πασπαλίστε τα με αλάτι, πιπέρι και περιχύστε τα με το κρασί.
-
7
Αφήστε το να εξατμιστεί, και προσθέστε τις ελιές.
-
8
Κουνήστε το τηγάνι, περιχύστε με μερικές κουταλιές ζεστό ζωμό και αφήστε το φαγητό στη φωτιά για 2-3 λεπτά.
-
9
Βάλτε το ψάρι σε μία πιατέλα, πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαιντανό και σερβίρετέ το ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια