Γλωσσες με μανιταρια και πρασο
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιω το ιδιο τηγανι (χωρις να το πλυνω) για να αρωματισει το λαδι απ΄το πρασο.
Υλικά
-
4 φιλέτα γλώσσας
-
1 κουπάκι άσπρα μανιτάρια
-
2 πράσα
-
1 κ.σ. άσπρο βούτυρο
-
1 σφηνάκι λευκό κρασί
-
1 φλ. κρέμα γάλακτος
-
αλάτι, πιπέρι
-
αλεύρι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι.
-
2
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα πράσα ψιλοκομμένα.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστούν λίγο τα υγρά, και ρίχνουμε τη κρέμα, αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μόλις δέσει τη βάζουμε σε ένα μπολ.
-
5
Στο ίδιο τηγάνι, το σκουπίζουμε με χαρτί προσεκτικά και ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
-
6
Αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
-
7
Όταν είναι έτοιμα ξαναρίχνουμε τη σάλτσα και..καλή μας όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια