Γλώσσες με σάλτσα μανταρίνι-πορτοκάλι

20 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Τηγανιτές γλώσσες με μια πολύ νόστιμη σάλτσα από μανταρίνι και πορτοκάλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 8 φιλέτα γλώσσας
  2. χυμός από ένα πορτοκάλι
  3. 1/4 φλ. χυμός μανταρίνι
  4. 80 γρ. βούτυρο
  5. λάδι για το τηγάνι
  6. 1 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ
  7. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  8. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, αλατοπίπερο, αν θέλουμε και λίγη ρίγανη, ανακατεύουμε.Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα μας. Αλατίζουμε ελαφρά,τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε στο μισό βούτυρο και λάδι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

  2. 2

    Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα λάδια και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

  3. 3

    Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι ή κορν φλάουρ.Εγώ έβαλα καθαρό τηγάνι και έριξα τα υλικά!

  4. 4

    Ρίχνουμε τους χυμούς σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε.

  5. 5

    Ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει η σάλτσα μέχρι να πήξει.Σβήνουμε και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι,ανακατεύοντας ελαφρά.

  6. 6

    Σερβίρουμε τις γλώσσες περιχύντας τες με τη σάλτσα.Τις συνοδεύουμε με πατάτες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα