Γλώσσες με σάλτσα μανταρίνι-πορτοκάλι
Τηγανιτές γλώσσες με μια πολύ νόστιμη σάλτσα από μανταρίνι και πορτοκάλι.
Υλικά
-
8 φιλέτα γλώσσας
-
χυμός από ένα πορτοκάλι
-
1/4 φλ. χυμός μανταρίνι
-
80 γρ. βούτυρο
-
λάδι για το τηγάνι
-
1 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, αλατοπίπερο, αν θέλουμε και λίγη ρίγανη, ανακατεύουμε.Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα μας. Αλατίζουμε ελαφρά,τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε στο μισό βούτυρο και λάδι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
-
2
Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα λάδια και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
-
3
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι ή κορν φλάουρ.Εγώ έβαλα καθαρό τηγάνι και έριξα τα υλικά!
-
4
Ρίχνουμε τους χυμούς σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε.
-
5
Ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει η σάλτσα μέχρι να πήξει.Σβήνουμε και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι,ανακατεύοντας ελαφρά.
-
6
Σερβίρουμε τις γλώσσες περιχύντας τες με τη σάλτσα.Τις συνοδεύουμε με πατάτες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια