Επικουριος
Επικουριος @cook_8457435
Αθηνα,

Mια πολύ απλή συνταγή για γλώσσες από τη γαλλική κουζίνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε την σάλτσα σε ξεχωριστό κατσαρολάκι/τηγανάκι και να την ρίξουμε πανω στις γλώσσες. Προσέχουμε μην παρακαεί το βούτυρο και πάρει δυσάρεστη γεύση. Συνδιάζεται με ένα αρωμάτικο ξηρό λευκό κρασί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 2 μεσαία φιλέτα γλώσσας
  2. 80 γρ. βούτυρο
  3. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  4. αλεύρι
  5. 1/2 λεμόνι φιλεταρισμενο, ή το χυμό του
  6. 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρτίζουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.

  2. 2

    Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 30 γρ. βούτυρο και το ελαιολαδο. Τηγανιζουμε τα φιλέτα μεχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

  3. 3

    Βγάζουμε τα φιλέτα απο το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά. Πέταμε το τηγανόλαδο και καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.

  4. 4

    Βάζουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Το αφήνουμε να κάψει μέχρι να πάρει ένα ελαφρό καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το χυμό λεμόνι/φιλέτα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

  5. 5

    Μαγειρεύουμε την σαλτσα για 2-3 λεπτα και την ρίχνουμε πάνω στα φιλέτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

alia
alia @cook_8468760
δεν περίμενα ότι ένα απλό φιλέτο γλώσσας και μάλιστα κατεψυγμένο που χρησιμοποίησα εγώ θα γινόταν τόσο νόστιμο.εξαίσια συνταγή .το μυστικό κρύβεται στο βούτυρο φαντάζομαι ε?.είναι μια συνταγή που σίγουρα θα ξαναφτιάξω μιας και μέχρι τώρα δεν ήμουνα και πολύ φαν της γλώσσας . ευχαριστώ πολύ.

Από

Επικουριος
στις
Αθηνα,