Γλώσσες στη λαδόκολλα της Αναστασίας

karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Πολύ πρωτότυπη συνταγή ψαριού που κερδίζει εντυπώσεις!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πράσο δίνει μία καταπληκτική γεύση στη συνταγή. Μην το λυπηθείτε, βάλτε μπόλικο! Αν και συνταγή ψαριού, τρώγεται πολύ ευχάριστα ακόμα και απ'αυτούς που δεν τρελλαίνονται για ψάρι

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 6-8 φιλέτα γλώσσας
  2. 6-7 πράσα (ψιλοκομμένα)
  3. 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  4. 3 κουταλιές ξύδι
  5. 2-3 κουταλιές μουστάρδα
  6. 1-2 ποτήρια άσπρο κρασί
  7. αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
  8. λάδι
  9. λαδόκολλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνω τις γλώσσες αφού τις έχω στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας και τις περιχύνω με λίγο λάδι.

  2. 2

    Πλένω και ψιλοκόβω πράσα και κρεμμυδάκια. Τα τσιγαρίζω σ'ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί. Τ'ανακατεύω για άλλο ένα τέταρτο σε μέτρια φωτιά.

  4. 4

    Αναμειγνύω λίγο λάδι, το ξύδι και τη μουστάρδα σ'ένα μπωλ και ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω λίγο μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.

  5. 5

    Κόβω λαδόκολλα τόση, σαν να πρόκειται να καλύψω 2 ταψιά μ'αυτήν. Στρώνω τη μισή στο ταψί αφήνοντας την άλλη μισή να πέφτει έξω απ'το ταψί. Απλώνω τις γλώσσες, περιχύνω με το μείγμα του τηγανιού να καλύψει τις γλώσσες. Κλείνω με το πάνω μέρος της λαδόκολας σα να σχηματίζω φάκελο και ψήνω στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο ή και λίγο παραπάνω (ανάλογα με το φούρνο).

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Ginger
Ginger @cook_8449896
Ήταν καλό, αλλά κάτι του έλειπε στη γεύση.

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα