Γλώσσες στη λαδόκολλα της Αναστασίας
Πολύ πρωτότυπη συνταγή ψαριού που κερδίζει εντυπώσεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πράσο δίνει μία καταπληκτική γεύση στη συνταγή. Μην το λυπηθείτε, βάλτε μπόλικο! Αν και συνταγή ψαριού, τρώγεται πολύ ευχάριστα ακόμα και απ'αυτούς που δεν τρελλαίνονται για ψάρι
Υλικά
-
6-8 φιλέτα γλώσσας
-
6-7 πράσα (ψιλοκομμένα)
-
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
-
3 κουταλιές ξύδι
-
2-3 κουταλιές μουστάρδα
-
1-2 ποτήρια άσπρο κρασί
-
αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
-
λάδι
-
λαδόκολλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνω τις γλώσσες αφού τις έχω στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας και τις περιχύνω με λίγο λάδι.
-
2
Πλένω και ψιλοκόβω πράσα και κρεμμυδάκια. Τα τσιγαρίζω σ'ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν.
-
3
Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί. Τ'ανακατεύω για άλλο ένα τέταρτο σε μέτρια φωτιά.
-
4
Αναμειγνύω λίγο λάδι, το ξύδι και τη μουστάρδα σ'ένα μπωλ και ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω λίγο μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση.
-
5
Κόβω λαδόκολλα τόση, σαν να πρόκειται να καλύψω 2 ταψιά μ'αυτήν. Στρώνω τη μισή στο ταψί αφήνοντας την άλλη μισή να πέφτει έξω απ'το ταψί. Απλώνω τις γλώσσες, περιχύνω με το μείγμα του τηγανιού να καλύψει τις γλώσσες. Κλείνω με το πάνω μέρος της λαδόκολας σα να σχηματίζω φάκελο και ψήνω στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο ή και λίγο παραπάνω (ανάλογα με το φούρνο).
Σχόλια (2)