κύρια φωτογραφία συνταγής Gnocchi στο τηγάνι

Gnocchi στο τηγάνι

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τους καρδιολόγους.Ας βοηθήσουμε στην αύξηση πελατίας με τον πλέον εύγευστο τρόπο !

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν περάσει 1-2 μέρες και έχουν μείνει μερικά,μη τα πετάξετε. Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρετέ τα μέσα σε σούπα (λαχανικών ή κρέατος).Θα εκτιμηθούν αρκετά. Στην τελική “γαλέτα”, μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα με τα γούστα μπούκοβο ή πάπρικα κλπ. Για πιό γευστικό αποτέλεσμα,καβουρδίστε το αλεύρι πριν φτιάξετε τη γαλέτα. Τί θα συμβεί αν αντικαταστήσουμε το αλάτι (μια πρέζα θα κρατήσουμε) με ζάχαρη και την παρμεζάνα με άχνη και κανέλλα ? Κάτι σαν τις γνωστές μας αυγοφέτες. Δεν πρόκειται για γεύση οικεία στον μέσο Ελληνικό ουρανίσκο.Τα gnocchi ρουφάνε στο τηγάνισμα και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου τραγανό. Όσο είναι φρέσκα θα νοιώσετε στο δάγκωμα να ελευθερώνεται το λιπαρό στοιχείο.Για μας συντροφεύουν νύχτες αξημέρωτες με αρκετή grappa έως την ανατολή του ηλίου.Αυτό και το νόημα τους.Υπάρχουν οι κρύες λαμαρίνες έτοιμες και κάθε που αδειάζει η πιατέλα τηγανίζεται η επόμενη μερίδα.Βολεύει πολύ διότι μπορείς εκεί,στο τηγάνισμα, να αποφασίσεις αν θα τα κάνεις γλυκά ή αλμυρά.Αν βέβαια η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα σου επιτρέπει να ξεχωρίσεις το τυρί απ'την άχνη !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 200 gr πατατάλευρο
  2. 300 gr αλεύρι (ΓΟΧ)
  3. 1 lt γάλα χλιαρό
  4. φρέσκο βούτυρο
  5. 2 αυγά + 10 κρόκους
  6. παρμεζάνα τριμμένη
  7. 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  8. 1-2 πρέζες κανέλλα
  9. 3 κ.γ. ζάχαρη
  10. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε ζύμη με το πατατάλευρο, το γάλα, τα μπαχαρικά και αλάτι.

  2. 2

    Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά 10 κρόκους αυγού με τη ζάχαρη.

  3. 3

    Αναμειγνύουμε το μίγμα με τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά, να ομογενοποιηθεί σωστά.

  4. 4

    Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτοντας 3 κουταλιές βούτυρο.

  5. 5

    Σε σιγανή φωτιά,ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα το αφήνουμε το πολύ 5' να τραβήξει τα υγρά του.Εδώ θα δοκιμάσουμε αν θέλουμε πρισσότερο αλάτι. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

  6. 6

    Βουτυρώνουμε καλά μια λαμαρίνα και απλώνουμε το μίγμα.Θέλουμε το ύψος του να είναι όσο ένα δάκτυλο.

  7. 7

    Αφού κρυώσει και στεγνώσει καλά, το κόβουμε μπακλαβαδωτά σε κομμάτια ανά 4-5cm.

  8. 8

    Ανακατεύουμε τη φρυγανιά και το αλεύρι με τα 2 αυγά. Από εκεί θα περάσουμε κάθε κομμάτι πριν το τηγανίσουμε σε βούτυρο για 5-6'(ως να πάρουν το χρώμα τηγανιτής πατάτας).

  9. 9

    Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αντιδράσεις

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα