Gnocchi στο τηγάνι
Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τους καρδιολόγους.Ας βοηθήσουμε στην αύξηση πελατίας με τον πλέον εύγευστο τρόπο !
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν περάσει 1-2 μέρες και έχουν μείνει μερικά,μη τα πετάξετε. Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρετέ τα μέσα σε σούπα (λαχανικών ή κρέατος).Θα εκτιμηθούν αρκετά. Στην τελική “γαλέτα”, μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα με τα γούστα μπούκοβο ή πάπρικα κλπ. Για πιό γευστικό αποτέλεσμα,καβουρδίστε το αλεύρι πριν φτιάξετε τη γαλέτα. Τί θα συμβεί αν αντικαταστήσουμε το αλάτι (μια πρέζα θα κρατήσουμε) με ζάχαρη και την παρμεζάνα με άχνη και κανέλλα ? Κάτι σαν τις γνωστές μας αυγοφέτες. Δεν πρόκειται για γεύση οικεία στον μέσο Ελληνικό ουρανίσκο.Τα gnocchi ρουφάνε στο τηγάνισμα και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου τραγανό. Όσο είναι φρέσκα θα νοιώσετε στο δάγκωμα να ελευθερώνεται το λιπαρό στοιχείο.Για μας συντροφεύουν νύχτες αξημέρωτες με αρκετή grappa έως την ανατολή του ηλίου.Αυτό και το νόημα τους.Υπάρχουν οι κρύες λαμαρίνες έτοιμες και κάθε που αδειάζει η πιατέλα τηγανίζεται η επόμενη μερίδα.Βολεύει πολύ διότι μπορείς εκεί,στο τηγάνισμα, να αποφασίσεις αν θα τα κάνεις γλυκά ή αλμυρά.Αν βέβαια η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα σου επιτρέπει να ξεχωρίσεις το τυρί απ'την άχνη !
Υλικά
-
200 gr πατατάλευρο
-
300 gr αλεύρι (ΓΟΧ)
-
300 gr φρυγανιά τριμμένη
-
1 lt γάλα χλιαρό
-
φρέσκο βούτυρο
-
2 αυγά + 10 κρόκους
-
παρμεζάνα τριμμένη
-
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
-
1-2 πρέζες κανέλλα
-
3 κ.γ. ζάχαρη
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε ζύμη με το πατατάλευρο, το γάλα, τα μπαχαρικά και αλάτι.
-
2
Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά 10 κρόκους αυγού με τη ζάχαρη.
-
3
Αναμειγνύουμε το μίγμα με τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά, να ομογενοποιηθεί σωστά.
-
4
Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτοντας 3 κουταλιές βούτυρο.
-
5
Σε σιγανή φωτιά,ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα το αφήνουμε το πολύ 5' να τραβήξει τα υγρά του.Εδώ θα δοκιμάσουμε αν θέλουμε πρισσότερο αλάτι. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία.
-
6
Βουτυρώνουμε καλά μια λαμαρίνα και απλώνουμε το μίγμα.Θέλουμε το ύψος του να είναι όσο ένα δάκτυλο.
-
7
Αφού κρυώσει και στεγνώσει καλά, το κόβουμε μπακλαβαδωτά σε κομμάτια ανά 4-5cm.
-
8
Ανακατεύουμε τη φρυγανιά και το αλεύρι με τα 2 αυγά. Από εκεί θα περάσουμε κάθε κομμάτι πριν το τηγανίσουμε σε βούτυρο για 5-6'(ως να πάρουν το χρώμα τηγανιτής πατάτας).
-
9
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Σχόλια