Γουρουνόπουλο ψητό σε λεμονόφυλλα
Μια Κρητική συνταγή για γουρουνόπουλο ψημένο στο φούρνο πάνω σε λεμονόφυλλα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα και το αφήνουμε 2 ώρες
-
2
Αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το λάδι και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε βάλει μια στρώση λεμονόφυλλα με την μεριά του δέρματος από κάτω
-
3
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2-3 ώρες
-
4
Γυρνάμε από την πλευρά του δέρματος και ψήνουμε άλλη μισή ώρα ώστε να ροδίσει
Σχόλια (4)