Γρανίτα βύσσινο
Μιά συνταγή για δροσιστική γρανίτα βύσσινο, τώρα που τα βύσσινα είναι στην εποχή τους.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα βύσσινα. Το 1 κιλό δίνει περίπου 650 γραμμάρια καθαρό βάρος φρούτου.
-
2
Πολτοποιούμε τα βύσσινα στο blender.
-
3
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά.
-
4
Βουτάμε το φύλλο ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό για 5΄και στη συνέχεια παίρνουμε τη ζελατίνα που έχει μαλακώσει και την προσθέτουμε στο ζεστό σιρόπι.
-
5
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το ανακατεύουμε τον πολτό του φρούτου.
-
6
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
-
7
Τοποθετούμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, σε ανοξείδωτο μπόλ και μετά στην κατάψυξη.
-
8
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βγάζουμε το σκεύος από την κατάψυξη μόλις το μίγμα έχει αρχίσει να παγώνει (στο δικό μου ψυγείο που δεν είναι και τελευταίας τεχνολογίας χρειάζεται τουλάχιστον 4-5 ώρες) και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με σύρμα ή blender χειρός. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές για να είναι ενιαία η υφή της γρανίτας και όχι κρυσταλλωτή.
-
9
Εχει υπέροχο χρώμα και γεύση που μας πηγαίνει κατευθείαν στην παιδική μας ηλικία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια