κύρια φωτογραφία συνταγής Γρανίτα βύσσινο

Γρανίτα βύσσινο

27 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
eirinip
eirinip @cook_8456002

Μιά συνταγή για δροσιστική γρανίτα βύσσινο, τώρα που τα βύσσινα είναι στην εποχή τους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 1 κιλό βύσσινο
  2. 250 γρ. ζάχαρη
  3. 250 γρ. νερό
  4. 1 φύλλο ζελατίνας
  5. 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα βύσσινα. Το 1 κιλό δίνει περίπου 650 γραμμάρια καθαρό βάρος φρούτου.

  2. 2

    Πολτοποιούμε τα βύσσινα στο blender.

  3. 3

    Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά.

  4. 4

    Βουτάμε το φύλλο ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό για 5΄και στη συνέχεια παίρνουμε τη ζελατίνα που έχει μαλακώσει και την προσθέτουμε στο ζεστό σιρόπι.

  5. 5

    Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το ανακατεύουμε τον πολτό του φρούτου.

  6. 6

    Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

  7. 7

    Τοποθετούμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, σε ανοξείδωτο μπόλ και μετά στην κατάψυξη.

  8. 8

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βγάζουμε το σκεύος από την κατάψυξη μόλις το μίγμα έχει αρχίσει να παγώνει (στο δικό μου ψυγείο που δεν είναι και τελευταίας τεχνολογίας χρειάζεται τουλάχιστον 4-5 ώρες) και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με σύρμα ή blender χειρός. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές για να είναι ενιαία η υφή της γρανίτας και όχι κρυσταλλωτή.

  9. 9

    Εχει υπέροχο χρώμα και γεύση που μας πηγαίνει κατευθείαν στην παιδική μας ηλικία!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

eirinip
eirinip @cook_8456002
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα