Γρανίτα φράουλα 2
Η τέλεια γρανίτα φράουλα, χωρίς ασπράδι αυγού. Αν αρχίσεις να τρως...δε θες να σταματήσεις!!!
Υλικά
-
2 φλιτζάνια τσαγιού φράουλες ώριμες
-
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
1/3 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
-
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
-
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
-
2
Τις πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ.
-
3
Στον πολτό που δημιουργήθηκε ρίχνουμε τη ζάχαρη και ξαναχτυπάμε για λίγο ακόμα.
-
4
Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλο μπολ (που κλείνει καλά) και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και το νερό.
-
5
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη.
-
6
Ανά 2-3 ώρες το βγάζουμε και σπάμε μ' ένα πιρούνι τον πάγο που δημιουργείτε στα τοιχώματα.
-
7
Αυτό το κάνουμε 3-4 φορές.
-
8
Το αποτέλεσμα είναι μια αφρατένια γρανίτα... σκέτη απόλαυση!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (15)