lianaki
lianaki @lianaki
Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Η τέλεια γρανίτα φράουλα, χωρίς ασπράδι αυγού. Αν αρχίσεις να τρως...δε θες να σταματήσεις!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φλιτζάνια τσαγιού φράουλες ώριμες
  2. 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  3. 1/3 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
  4. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  5. 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.

  2. 2

    Τις πολτοποιούμε πολύ καλά στο μπλέντερ.

  3. 3

    Στον πολτό που δημιουργήθηκε ρίχνουμε τη ζάχαρη και ξαναχτυπάμε για λίγο ακόμα.

  4. 4

    Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλο μπολ (που κλείνει καλά) και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και το νερό.

  5. 5

    Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη.

  6. 6

    Ανά 2-3 ώρες το βγάζουμε και σπάμε μ' ένα πιρούνι τον πάγο που δημιουργείτε στα τοιχώματα.

  7. 7

    Αυτό το κάνουμε 3-4 φορές.

  8. 8

    Το αποτέλεσμα είναι μια αφρατένια γρανίτα... σκέτη απόλαυση!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (15)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
πολυ νοστιμη ηταν σαν παγωτο και την εφαγα με το κουταλακι

Από

lianaki
lianaki @lianaki
στις
Άγιος Νικόλαος Κρήτης