Γρανίτα με αχλάδι, μπανάνα και πορτοκάλι..
Γρανίτα με τα φρούτα που πάντα έχουμε στο ψυγείο μας!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να γεμίσετε πλαστίκα ποτηράκια με το μείγμα και όταν παγώσουν λίγο να βάλετε ξυλάκια για σουβλάκια (το μισό) έτσι δεν θέλει καθόλου χτύπημα..
Υλικά
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι νερό
-
3 μεγάλα αχλάδια ή πέντε μικρά
-
2 μπανάνες
-
χυμό ενός πορτοκαλιού
-
χυμό ενός λεμονιού
-
1 ασπράδι αυγού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν (για δέκα λεπτά περίπου, σε χαμηλή φωτιά).
-
2
Ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα αχλάδια, τα χτυπάμε στο μπλέντερ πολύ καλά.
-
3
Προσθέτουμε τις μπανάνες και τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού, τα χτυπαμε καλά στο μπλέντερ μαζί με το αχλάδι.
-
4
Όταν χτυπηθούν καλά τα βάζουμε στο σιρόπι μας.
-
5
Σε ένα μπόλ βάζουμε το ασπράδι του αυγού και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα.
-
6
Βάζουμε και ανακατεύουμε την μαρέγκα σιγά σιγά με τα φρούτα και το σιρόπι (με το μίξερ).
-
7
Όταν γίνει ενα ομοιόμορφο μείγμα το βάζούμε στην κατάψυξη σε ενα πλαστικό μπόλ.
-
8
Ανά μία ωρα το βγάζουμε και το χτύπαμε με το μίξερ (4-5 φορές).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια