Γρανίτα πεπόνι
Μια άκρως δροσιστική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου χωρίς παγωτομηχανή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ακόμα καλύτερη γεύση, σε κάθε ποτήρι μπορούμε να προσθέσουμε 1 σφηνάκι bacardi.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν σαν σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
-
2
Πολτοποιούμε το πεπόνι μαζί με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ.
-
3
Ενσωματώνουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι.
-
4
Αδειάζουμε το μείγμα σε παγοκύστες και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 βράδυ.
-
5
Σερβίρουμε θρυμματίζοντας τα παγάκια στο μπλέντερ και αδειάζουμε σε ένα ποτήρι.
Σχόλια (2)