Γρανίτα ροδάκινο 2

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
galatiapf
galatiapf @galateia
,Ελλάδα

Μια συνταγή του Παρλιάρου για υπέροχη γρανίτα ροδάκινο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε επίσης να το μοιράσουμε εξαρχής σε παγοθήκες, που θα αφήσουμε να παγώσουν στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια θα πολτοποιήσουμε τα παγάκια σε μπλέντερ. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε την υφή της γρανίτας. Σερβίρουμε σε ποτήρι με καλαμάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μπολ
  1. 600 γρ. ώριμα πολτοποιημένα ροδάκινα
  2. 120 ml. νερό
  3. 120 γρ. ζάχαρη
  4. χυμό από μισό λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  2. 2

    Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τον πολτό από τα ροδάκινα και το χυμό λεμονιού.

  3. 3

    Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα, παίρνοντας το μείγμα από τις άκρες, όπου θα έχει παγώσει περισσότερο, και φέρνοντάς το προς το κέντρο.

  4. 4

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περίπου 5 φορές μέχρι να παγώσει όλο το μείγμα ομοιογενώς.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

galatiapf
galatiapf @galateia
στις
,Ελλάδα