κύρια φωτογραφία συνταγής Γρανιτο-φρουτάκια με γεύση φράουλας

Γρανιτο-φρουτάκια με γεύση φράουλας

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Ζέστες σφίγγουν. Επικίνδυνα! Stop. Σπίτι έχουμε μείνει μόνο …μπακούρια. Δύο. Stop. Τέκνο έχει εκδράμει σε δροσερότερες γειτονιές. Stop. Εδώ, η επιθυμία για μαγείρεμα όλο και λιγοστεύει. Stop. Μάτια (κουζίνας) ερμητικά κλειστά. Stop. Επιθυμία (για θάλασσα) διαρκώς αυξάνει. Stop.Αύριο Σάββατο, όμως, ο “φαντάρος” επιστρέφει στο σπίτι. Με “έξοδο μετά διανυκτερεύσεως”. Η μαμά της, τής έχει ετοιμάσει ένα από τα αγαπημένα της φαγητά, γεμιστές πιπεριές και ντομάτες, με την υπέροχη γέμιση που την κρατάει σαν επτασφράγιστο μυστικό…Πρέπει, όμως, και ο μπαμπάς της να της ετοιμάσει κάτι, δεν πρέπει; Κι’ αφού από φαγητό είμαστε εντάξει, στον μπαμπά ανατέθηκε να της φτιάξει κάτι δροσιστικό, ένα παιδικό dessert για τη ώρα που θα καθόμαστε στη βεράντα και θα μας διηγείται τα …κατορθώματά της.Το θέλουμε δροσιστικό, ε; Θέλουμε και φωτεινά χρώματα; Θέλουμε και γεύση χαρακτηριστική καλοκαιριού; Το θέλουμε και υγιεινό; Αλλά και με ένα …παιδιάστικο τρόπο φαγώματος, χωρίς κουτάλια, πιρούνια και άλλα τέτοια, μόνοι μας …“εσύ κι’ εγώ”, “face-to-face” ;Ξυλάκια γρανίτας, λοιπόν, με γεύση φράουλας. Ιδού

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μέλι είναι ουσιαστικής σημασίας για τη συνταγή, χρησιμεύει σαν …”αντιθρομβωτικό” (εμποδίζει τη δημιουργία μεγάλων κρυστάλλων) και δίνει μία υφή πιο κρεμώδη στη γρανίτα μας. Διαφορετικά θα ήταν πολύ πιο σκληρή, και κρυσταλλωμένη. Η αρχική συνταγή προέβλεπε 20γρ μέλι και 37,5 γρ ζάχαρη και εγώ το άλλαξα σε 47 μέλι και 10 ζάχαρη). Θεώρησα ότι θα ήταν καλύτερα να μην αντικαταστήσω και την υπόλοιπη ζάχαρη της συνταγής με μέλι (του στυλ“μια που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε δυό-τρεις”), φοβούμενος ότι η μεγάλη ποσότητα θα αλλοιώσει τη γεύση της γρανίτας. Λάθος μέγα, μπορείτε κάλλιστα να αυξήσετε κι’ άλλο λίγο το μέλι, σε 2 κ.σ. + 2 κ.γ. και να παραλείψετε τη ζάχαρη χωρίς καμία αλλαγή στη γεύση.Το λεμόνι μόνο να μη παραλείψετε, δίνει μία εξαιρετική γεύση!!! Μάλιστα, προσθέτοντας και λίγο ξύσμα εκτός από το χυμό, θα έχετε ένα υπέροχο, ελαφρά πιο ξινούτσικο και πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.Εάν χρησιμοποιήσετε minipimer ή blender, πολτοποιείτε μαζί με τα φρούτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά (πλην του γιαουρτιού), επιδιώκοντας να πάρετε έναν πολτό κατά το δυνατόν λεπτό στην υφή, αλλά πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες. Εάν αντίθετα, χρησιμοποιήσετε αποχυμωτή, θα πάρετε καθαρό χυμό φράουλας. Σχεδόν το ίδιο και εάν χρησιμοποιήσετε το μύλο των λαχανικών. Σε αυτή την περίπτωση, αναμειγνύουμε στη συνέχεια το χυμό αυτό με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά, και προσθέτουμε και το γιαούρτι στο τέλος.Και αν δεν έχετε τις ειδικές φόρμες, μη διστάσετε να ετοιμάσετε τις δικές σας γρανίτες. Μοιράστε το χυμό σε ποτηράκια και χρησιμοποιήστε για “ξυλάκι”, ένα κουταλάκι του γλυκού. Προσοχή μόνο όταν το τρώτε, μη σπάσετε κανένα δόντι, τη γλύφουμε την γρανίτα, δεν τη δαγκώνουμε…

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 (μικρές) γρανίτες
  1. 200 γρ φράουλες + 2 φράουλες για διακόσμηση
  2. 150 γρ γιαούρτι
  3. 50 γρ γάλα (πλήρες)
  4. 10 γρ ζάχαρη
  5. 47 γρ + 1 κ.γ.) μέλι (έναν αραιό τύπο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε στο δοχείου του minipimer ή του blender.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, και το γάλα και τα πολτοποιούμε όλα μαζί, να γίνουν ένας “πουρές” φράουλας.

  3. 3

    Προσθέτουμε και το γιαούρτι και το ανακατεύουμε να ενωθεί μαζί του (καλύτερα να μη τα κτυπήσετε πάλι με το μηχάνημα, για να μη γίνει πολύ νερουλό το μείγμα τους. Βεβαιωθείτε όμως ότι έχουν ομογενοποιηθεί καλά).

  4. 4

    Κόβουμε τις 2 “διακοσμητικές” φράουλες σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε από δύο σε κάθε φόρμα και χύνουμε κατόπιν τον πολτό των φρούτων.

  5. 5

    Βάζουμε και το “ξυλάκι” (πλαστικό πλέον, στις περισσότερες των περιπτώσεων)

  6. 6

    Και τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη του ψυγείου μας. Θα τις αφήσουμε εκεί για τουλάχιστον μία ολόκληρη νύκτα.

  7. 7

    Την επομένη, ένα υπέροχο, υγιεινό και δροσιστικό παγωτάκι-γρανίτα με γεύση φράουλα, είναι στη διάθεσή σας (και των παιδιών σας) για να το απολαύσετε!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens