Γριβάδι a la menier με πουρέ σπανάκι, ντοματίνια και λάδι βασιλικού

DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou

Μια εναλλακτική λύση με ψάρι του γλυκού νερού μαγειρεμένο με μια νέα νεροτερίστικη ματιά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μερίδα
  1. 250 γρ. γριβάδι
  2. 150 γρ. ζεματισμένο σπανάκι
  3. 1 μικρή πατάτα κομμένη σε καρεδάκια και βρασμένη
  4. 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό, μυρώνια, καυκαλήθρες
  5. 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  6. 3-4 ντοματίνια έτοιμα (ντοματίνια κονφί)
  7. 10-15 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  8. 50-60 ml ελαιόλαδο για το λάδι βασιλικού
  9. αλεύρι για το πανάρισμα
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. λάδι ή βούτυρο για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε την πατάτα, το σπανάκι και στη συνέχεια τα μυρωδικά.

  2. 2

    Καρυκεύουμε το μείγμα σπανάκι-πατάτα, μαγειρεύουμε για λίγο, το περνάμε από το μπλέντερ και κάνουμε ένα πουρέ. Διατηρούμε ζεστό.

  3. 3

    Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα βασιλικού και το λάδι και τα πολτοποιούμε καλά. Περνάμε από σήτα και κρατάμε το λάδι.

  4. 4

    Τηγανίζουμε το γριβάδι, αλατοπιπερωμένο και παναρισμένο με αλεύρι.

  5. 5

    Σερβίρουμε με τον πουρέ σπανάκι, τα ντοματίνια κονφί και περιχύνουμε με λάδι βασιλικού.

Αντιδράσεις

Σχόλια

aleka27
aleka27 @cook_8485818
τέτοια συνταγή με τόση φαντασία για το γριβάδι αξίζει πέντε πιρουνάκια...στην πόλη μου(Καστοριά) έχουμε από τα καλύτερα γριβάδια,από τα πιο νόστιμα!!!

Από

DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou
στις