Γριβάδι a la menier με πουρέ σπανάκι, ντοματίνια και λάδι βασιλικού
Μια εναλλακτική λύση με ψάρι του γλυκού νερού μαγειρεμένο με μια νέα νεροτερίστικη ματιά.
Υλικά
-
250 γρ. γριβάδι
-
150 γρ. ζεματισμένο σπανάκι
-
1 μικρή πατάτα κομμένη σε καρεδάκια και βρασμένη
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
-
3-4 ντοματίνια έτοιμα (ντοματίνια κονφί)
-
10-15 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
-
50-60 ml ελαιόλαδο για το λάδι βασιλικού
-
αλεύρι για το πανάρισμα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λάδι ή βούτυρο για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε την πατάτα, το σπανάκι και στη συνέχεια τα μυρωδικά.
-
2
Καρυκεύουμε το μείγμα σπανάκι-πατάτα, μαγειρεύουμε για λίγο, το περνάμε από το μπλέντερ και κάνουμε ένα πουρέ. Διατηρούμε ζεστό.
-
3
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα βασιλικού και το λάδι και τα πολτοποιούμε καλά. Περνάμε από σήτα και κρατάμε το λάδι.
-
4
Τηγανίζουμε το γριβάδι, αλατοπιπερωμένο και παναρισμένο με αλεύρι.
-
5
Σερβίρουμε με τον πουρέ σπανάκι, τα ντοματίνια κονφί και περιχύνουμε με λάδι βασιλικού.
Σχόλια