Kleoniki00
Kleoniki00 @cook_8457210
,

Εύκολη συνταγή για πίτα με γέμιση πατάτας και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο αλάτι που θα βάλουμε στον πουρέ, γιατί το μπέικον ειναι αλμυρό και συνήθως και τα τυριά. Επειδή η πατατόπιτα θεωρείται έδεσμα νηστίσιμο, μπορούμε να αφαιρέσουμε το μπέικον και να βάλουμε λίγες ελίτσες ψηλοκομμένες. Αλλάζει η γεύση και τρώμε χωρίς τύψεις!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
12 κομμάτια
  1. 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  2. 5-6 πατάτες μεγαλούτσικες
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι
  4. 6 φετούλες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
  5. 1 οποιοδήποτε κεφαλοτύρι
  6. ρήγανη
  7. αλάτι - πιπέρι
  8. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά, με τη φλούδα εώς ότου μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε προσθέτωντας ελάχιστο αλάτι, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1-2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα όπου βράσαμε τις πατάτες.

  2. 2

    Στο μεταξύ, σωτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια σωτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στο ίδιο σκέυος στο λιπάκι που έβγαλε το μπέικον.

  3. 3

    Προσθέτουμε στον πουρέ το κρεμμύδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρήγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε το μείγμα.

  4. 4

    Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και προσθέτουμε τη γέμιση.

  5. 5

    Σκορπίζουμε διάσπαρτα το μπέικον και τα μανιτάρια και στο τέλος πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

  6. 6

    Χαράσουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό με λίγο γάλα.

  7. 7

    Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.

  9. 9

    Αφού ψηθεί, περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε και απολαμβάνουμε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Helen Arvanitaki
Helen Arvanitaki @cook_9267867
Από όσες συνταγές διάβασα είναι η καλύτερη!!!

Από

Kleoniki00
Kleoniki00 @cook_8457210
στις
,