Γρήγορη και νόστιμη πατατόπιτα
Εύκολη συνταγή για πίτα με γέμιση πατάτας και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο αλάτι που θα βάλουμε στον πουρέ, γιατί το μπέικον ειναι αλμυρό και συνήθως και τα τυριά. Επειδή η πατατόπιτα θεωρείται έδεσμα νηστίσιμο, μπορούμε να αφαιρέσουμε το μπέικον και να βάλουμε λίγες ελίτσες ψηλοκομμένες. Αλλάζει η γεύση και τρώμε χωρίς τύψεις!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά, με τη φλούδα εώς ότου μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε προσθέτωντας ελάχιστο αλάτι, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1-2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα όπου βράσαμε τις πατάτες.
-
2
Στο μεταξύ, σωτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια σωτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στο ίδιο σκέυος στο λιπάκι που έβγαλε το μπέικον.
-
3
Προσθέτουμε στον πουρέ το κρεμμύδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρήγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε το μείγμα.
-
4
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και προσθέτουμε τη γέμιση.
-
5
Σκορπίζουμε διάσπαρτα το μπέικον και τα μανιτάρια και στο τέλος πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
-
6
Χαράσουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό με λίγο γάλα.
-
7
Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.
-
9
Αφού ψηθεί, περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε και απολαμβάνουμε!
Σχόλια (4)