Γρήγορη μανιταρόσουπα
Γρήγορη και νόστιμη αλλά και πολύ θρεπτική
Λίγα μυστικά ακόμα
*Αυτή η σούπα είναι πάρα πολύ γρήγορη και αξίζει! Απίστευτα νόστιμη και θρεπτική (τα μανιτάρια είναι δώρο θεού για τον ανθρώπινο οργανισμό) ειδικά αν είναι χειμωνιάτικη η μέρα ή είστε άρρωστος/η. Όπως και να χει, θα την ευχαριστηθείτε!
Υλικά
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
8-10 μανιτάρια
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. ταμάρι
-
1-3 κ.γ. πάπρικα
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
1 κούπα ζωμό λαχανικών
-
1 1/2 κούπες γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
-
2
Προσθέτουμε το ταμάρι, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει το φαγητό.
-
3
Αρχίζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, μισή κούπα τη φορά.
-
4
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε το "γάλα" στη σούπα και αφήνουμε στη φωτιά για 8-10 λεπτά.
Σχόλια (57)