Γρήγορο επιδόρπιο σε ποτήρι μαρτίνι
Γρήγορο κι εύκολο γλυκάκι που συνήθως προσφέρω στο τέλος ενός καλού τραπεζιού με φίλους (γλιτώνοντας το μπελά σερβιρίσματοςνα το κόψω, να το μοιράσω κ.λ.π.). Δείχνει εντυπωσιακό!
Υλικά
-
4 ποτήρια μαρτίνι (ψηλά και όχι τα μικρά, αλλιώς χρησιμοποιήστε κολονάτα ποτήρια κρασιού ή πλατιά φλιτζάνια τσαγιού)
-
8 μπισκότα σαβαγιάρ
-
λικέρ της αρεσκείας σας
-
1 κουτί ζαχαρούχο (που έχει σιγοβράσει και μετατραπεί σε καραμέλα)
-
75 γρ. κουβερτούρα (3 κομμάτια της γνωστής δηλαδή)
-
3-4 κουταλιές γάλα εβαπορέ
-
1 κομματάκι βούτυρο
-
1 φλιτζάνι σαντιγύ (χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή στιγμής φυτική από κουτί που χτυπάμε με γάλα)
-
4 μεγάλες φράουλες (ή ,αν δεν είναι εποχή τους, φρ.κεράσια ή κερασάκι γλυκό ή άλλο κουταλιού )
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το ζαχαρούχο πρέπει να έχει σιγοβράσει για ~2 ώρες (κλειστό φυσικά, με το κουτί του) και μετά να κρυώσει, όπως κάνουμε για το μπανόφι.
-
2
Σε κάθε ποτήρι βάζουμε 2 σαβαγιάρ σπασμένα στα δύο -ώστε να σχηματίσουν βάση- και σιροπιασμένα με λικέρ. Εγώ βάζω Tia Maria ή Bailey's.
-
3
Ανοίγουμε το ζαχαρούχο που έχει γίνει "καραμέλα" και τ'αδειάζουμε σε μπολ. Χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ (tipαν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο γάλα και λικέρ για να σπάσει η πολλή γαλατίλα, ακόμη και ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε). Μοιράζουμε στα ποτήρια.
-
4
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το εβαπορέ και το βούτυρο, προσθέτοντας 1 κουτ.λικέρ στο τέλος αν θέλουμε (εμείς τα μεθάμε τα γλυκά!!!).
-
5
Στρώνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από την καραμέλα στα ποτήρια.
-
6
Κάνουμε ροζέτες με σαντιγύ και βάζουμε επάνω από μια φράουλα ή κερασάκι ή άλλο.
-
7
Αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες και έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια